PKK: ABD harekatında yer almamız doğal

ABD'nin IŞİD harekatında görev vermeyi planladığı PKK'nın Suriye kolu PYD'den önemli açıklamalar geldi. PYD lideri Salih Müslim, Amerikan stratejisinde yer almalarının doğal olduğunu belirtti. Örgütün Dışilişkiler sorumlusu Zuhad Kobani de Ulusal Kanal'a konuştu. Kobani, "ABD'nin müttefiki olmaya hazırız" dedi.

PKK: ABD harekatında yer almamız doğal

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Başkanı Salih Müslim ABD'nin IŞİD planlarında yer almalarının doğal olduğu savundu.

ABD'nin IŞİD harekatında saha sürmeyi planladığı PYD'nin lideri Müslim, olası ABD harekatının kendileri için fırsat olduğunu açıkladı. Yeni Özgür Politika'ya konuşan Müslim çarpıcı ifadeler kullandı.

Müslim, "ABD tabii stratejisini kendisi ayarlıyor. Ama IŞİD'e karşı iradenin oluşması bir fırsattır. Bu yeni strateji açıklamasına da, sanki biz IŞİD'e karşı savaşta artık yalnız değiliz gibi bakıyoruz." şeklinde konuştu.

Müslim, ABD'den silah talebini yineledi ve Batı'nın kendileriyle mutlaka dayanışma içinde olmasını istedi. PYD eş başkanı, ABD'nin Suriye temsilcisiyle görüştüklerini açıkladı.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan PYD Dışilişkiler Temsilcisi Zuhad Kobani de ABD harekatında görev almaya hazır olduklarını belirtti.

Kobani, "Biz zaten IŞİD'le savaşıyoruz. ABD gibi ülkelerin bize destek olması gerekiyor. YPG'yi esas almazlarsa operasyon başarılı olamaz. Hava harekatında koordinatların birlikte belirlenmesi gerekiyor. Washington'daki konferansta da Kürtlerin ABD operasyonunda rolünün ne olacağına ilişkin öneriler ele alınacak." dedi.

Wall Street Journa'daki "ABD'nin Türkiye yerine müttefiki Kürtler olmalı" fikrini olumlu karşıladıklarını ifade eden Kobani, "ABD Kürtler arasında ayrımcılık yapmamalı. Doğru bir strateji belirlediği takdirde biz böyle bir müttefikliğe hazırız. " diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr