CHP, Erzurum'da Maskeli MİT'çilerle kol kola girdi.

CHP, MİT denetimindeki Atatürk maskeli grupla birlikte anma düzenledi. CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, "Genç Türk'e kapımız açık" dedi. Atatürk maskesi ile faaliyet yürüten "Genç Türk" Türk Solu grubu olarakta bilinmekte. MİT kontrolünde çalışan grup, provakatif eylemleriyle biliniyor.

CHP, Erzurum'da Maskeli MİT'çilerle kol kola girdi.

CHP Erzurum İl Başkanlığı MİT kontrolündeki "Genç Türk" adlı grupla Uğur Mumcu anması düzenledi.

Ulusal Kanal'a konuşan CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, "Genç Türk'e de kapımız açık" dedi.

Peki, piyasaya Atatürk maskeleriyle sürülen bu grup kim?

"Genç Türk" adlıyla faaliyet yürüten ekibin asıl adı "Türk Solu"... Gruba liderlik eden de Gökçe Fırat Çulhaoğlu. Bu ekip 2000 yılında İşçi Partisi gençlik kolları içerindeki ajanlık faaliyetleri nedeniyle partiden kovuldu. İşçi Partisi, grubun lideri Gökçe Fırat'ın MİT elemanı olduğunu ortaya çıkardı.

Ajan provokatör faaliyetleri bir bir teşhir edilen MİT denetimindeki grup topluca CHP'ye geçti. Bu grup CHP'de de tutunamadı. Arından da Atatürkçü Düşünce Derneği'nde çalışmaya başladılar. Kısa süre sonra ADD'de bu ajan provokatör faaliyetleriyle bilinen grubu dernekten uzaklaştırdı.

MİT'in yönlendirdiği bu gruba Ergenekon tertibinde de rol verildi. Türk Solu grubu, 2003 yılında Üniversitelerin yaptığı Cumhuriyete saygı yürüyüşünde açtıkları "Ordu Göreve" pankartıyla tanınıyor.

Açtıkları pankart Ergenekon operyasyonun önemli dayanklarından biri olarak gösterildi. Medya on binlerin Cumhuriyete sahip çıkışını göstermek yerine bu ekibin "ordu göreve" pankartını öne çıkardı. 2008'de başlayan Ergenekon sürecinde rektörler Kemal Alemdaroğlu, Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Fatih Hilmioğlu bu pankartla suçlandı ve tutuklandı. Ancak o provokatör pankartı açan MİT denetimindeki Türk Solu ekibine dokunan olmadı.

Türk-Kürt düşmanlığını körükleyen yayınlarıyla tanınan provokatör grup 29 Ekim'de İstanbul İstiklal Caddesindeki eylemlerinde "Tayyip göreve" pankartı açtı ve Suriye ile savaş kışkırtıcılığını körüklemeye çalıştı. Bu grup yayın organlarında da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a sahip çıkan haberler yapmasıyla dikkat çekmişti.

ulusalkanal.com.tr