ABD kimleri dinliyor?

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'ndaki dinleme skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden, bu soruya Avrupa Konseyi Parlamentosu'nda yanıt verdi. Snowden, Amerika'nın dünya genelinde siyasetçilerden iş dünyasına, kişilerin yatak odalarına varana kadar dinlediğini söyledi.

ABD kimleri dinliyor?

Amerika, dünya genlinde binlerce kişiyi yatak odalarına kadar dinledi. İddia Amerikan istihbarat örgütlerinin çatı kuruluşu Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'ndaki dinleme skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden'e ait.

"Şu ana kadar ortaya çıkanlar buz dağının yalnızca görünen kısmı" diyen Snowden, dinlemelerin kapsamının bilinenden çok daha büyük olduğuna işaret etti.

Snowden, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin düzenlediği oturumda konuştu. Oturuma Moskova'dan video konferansla katılan Snowden, dinlemelerin yalnızca siyasi olmadığını, ekonomik ve ticari alanları da kapsadığını söyledi.

Eski CIA çalışanı, Amerikan istihbaratının hiçbir yasal zemin olmaksızın yapılan teknik takip ve dinlemelerde, bireylerin yatak odalarına kadar girildiğini belirtti. Snowden, "Bireylerin siyasi görüşleri, coğrafi konumları, kimlikleri, dostluk ve iş ilişkileri, elektronik ortamda bıraktıkları izler ve cinsel tercihleri dahi kolayca belirlenebiliyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

amerika Snowden dinleme skandalı ulusal güvenlik ajansı