Anayasa Mahkemesi üyesinden çarpıcı açıklama

Yeniden yargılama taleplerinin karara bağlanmasının beklendiği Şike davasıyla ilgili, bir Anayasa Mahkemesi üyesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Davaya bakan mahkeme ve tape delillerinin hukuka aykırı sayılacağını belirten Anayasa Mahkemesi üyesi, yeniden yargılamanın olabileceğine işaret etti. Yüksek yargıç, Fenerbahçe'nin günah keçisi ilan edildiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi üyesinden çarpıcı açıklama

Şike davasında yeniden yarılama taleplerine ilişkin karar beklenirken, bir Anayasa Mahkemesi üyesinden çarpıcı açıklamalar geldi.

Hurriyet.com.tr yazarı İsmet Orhan'a konuşan Anayasa Mahkemesi Üyesi, şike davasının bozulması yönünde oy kullanacağını belirtti.

İsminin açıklanmasını istemeyen Anayasa Mahkemesi üyesi, Şike davasına bakan mahkeme ve tapelere dayalı delillerin hukuksuz olduğunu belirtti.

"Son yasal düzenlemede, tapelerden medet umma kalktı. Tapelerle örgüt suçlaması olamayacağı için, Aziz Yıldırım’ı yargılayan mahkeme ve tape delilleri hukuka aykırı sayılacaktır. Dolayısıyla 5271 sayılı kanunu iyi irdelemek gerekir"

Yüksek yargıç, Şike davasının spor davası değil, siyasi bir dava olduğunu belirtti.

"Benim şahsi kanaatim ise, Ortadoğu’da ve Türkiye’de değişen siyasi organizasyona direnen FB ve Başkanı günah keçisi ilan edilmiştir. Şayet konu futbol ve şikeden ibaret olsaydı, ligleri dondurup hepsini yargılamamız gerekirdi"

ulusalkanal.com.tr

şike davası anayasa mahkemesi