Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 214 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili son güncel rakamları açıkladı. Test merkezi sayısının 75'e ulaştığını, test sayısının da bir önceki güne oranla yüzde 25,2 arttığını söyledi. Koca, Kovid-19 hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanlarıyla video konferans yoluyla görüştü.

Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 214 oldu

75'e ulaşan test merkezlerinde toplam 92 bin 403 korronavirüs testi yapıldı.Test sayısı bir önceki güne oranla yüzde 25,2 arttı.

Türkiye'nin günlük koronavirüs verilerini Sağlık BakanıFahrettin Koca, paylaştı. Koca, 214 kişinin hayatını kaybettiğini, vaka sayısının ise 13 bin 531'e yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı, "Sosyal izolasyondan taviz vermeyelim. Temas=Risk. Lütfen unutmayalım." dedi.

Öte yandan Koca, Kovid-19 hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanlarıyla video konferans yoluyla görüştü.

Hastanelere 24 milyon cerrahi maske verildiğini ifade eden Fahrettin Koca, bu zor dönemin en büyük yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarında olduğununu vurguladı.

Yurt dışındaki vakalarla igili açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayan 98 Türkiye vatandaşının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Yurt dışında 10 bin civarında Türk vatandaşı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu,"Vatandaşlarımızı önümüzdeki süreçte de getirmeye devam edeceğiz. " dedi.

ulusal.com.tr

türkiye koronavirüs sağlık bakanı fahrettin koca