Filistin'e kara harekatı emri!

İsrail ordusu Filistin'e bu kez karadan ölüm yağdırdı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, orduya kara saldırısı için emir verdi. 8 bin asker, tanklarla Gazze, Refah ve Han Yunus kentlerine girdi. 3 kent bombardımana tutuldu. Saldırıda 27 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 268'e ulaştı.

Günlerdir Gazze şeridine asker ve mühimmat yığınağı yapan İsrail, Filistin'e kara saldırısı başlattı. 8 bin İsrail askeri, tanklarla Filistin'e girdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, akşam saatlerinde orduya kara saldırısı için emir verdi. Ordu, Gazze, Refah ve Han Yunus kentilerine doğru ilerleyişe geçti.

İsrail topçu birlikleri, Gazze ve Refah kentlerini bombardımana tuttu. Kara saldırısına havadan ve denizden destek verildi. Gazze Şeridi'nde aralarında 20 roket fırlatma mevzisi ve 9 tünelin de bulunduğu 150 hedefi vurdu.

Gazze'nin kuzeyinden bölgeye giren İsrail askeri araçları Beyt Lahya kentine ilerledi. Tarım arazileri ve yerleşim yerlerine ateş açıldı. Hamas'ın silahlı gücü İzzeddin el Kassam Tugayları ve Filistinli gruplar İsrail askerine ateşle karşılık verdi. Hasinet bölgesindeki yoğun çatışmalar nedeniyle İsrail geri çekilmek zorunda kaldı.

Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 27 Filistinli hayatını kaybetti. Onlarca kişi de yaralandı. Son saldırılarla hayatını kaybeden Filistinli sayısı 268'e, yaralı sayısı 2 bine yaklaştı. 13 kişi İsrail askerleri tarafından tutuklandı. Çatışmada 2 İsrail askeri de öldü.

Kara saldırısı için 18 bin yedek askeri göreve çağıran İsrail hükümeti, operasyonları genişleteceğini açıkladı. İsrail Başbakanı Netanyahu, operasyonun ana amacının Filistin'deki tünellerin yok edilmesi olduğunu söyledi. Yer altı tünellerinde, füze rampaları, füzeler, silah ve tanklar buluyor.

Hamas Sözcüsü Fehmi Berhum, İsrail'in kara saldırısını "aptalca" olarak yorumladı, saldırının "dehşet" sonuçları olacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

israil filistin hamas gazze Binyamin Netanyahu