ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Suriye'de taraflar barışa çok yakın

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de tarafların barışa çok yakın olduğunu açıkladı. Rus mevkidaşı Lavrov ile anlaştıklarını belirten Kerry, ateşkesin şartları konusunda ön anlaşmaya vardıklarını belirtti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise ateşkes şartının Türkiye'nin muhaliflere desteğini kesmesi olarak açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Suriye'de taraflar barışa çok yakın

Suriye'de taraflar barışa çok yakın.

Açıklama ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry'den geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüklerini belirten Kerry, "Suriye'de ateşkesin şartları konusunda ön anlaşmaya vardık. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçilebilir." ifadelerini kullandı.

Geçici barış anlaşmasının hâlâ detaylarla doldurulmakta olduğunu ifade eden Kerry, müzakereye katılan tarafların barışa çok yakın olduğunu kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Lavrov ile Kerry'nin telefonda görüştükleri doğrulandı. Açıklamada Suriye'de ateşkesin olup olmayacağını ve şartlarının konuşulduğu belirtildi.

Suriye konusunda Putin ile Obama'nın ilerleyen günlerde telefon görüşmesi yapacakları da vurgulandı.

Bu arada İspanyol El Pais gazetesine röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya ve ABD arasında varılan ateşkes anlaşmasını istismar edilmemesi şartıyla kabul edeceğini belirtti.

Açıklamasında Türkiye'ye yüklenen Esad "Ateşi kesmekle iş bitmiyor. Diğer ülkelerin de, özellikle Türkiye'nin teröristlere insan ve silah ya da her türlü lojistik destek vermesini yasaklamak lazım." ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı "10 sene içinde Suriye düzelecek ve ben bu ülkeyi kurtaran adam olacağım. Şu anda benim işim ve görevim bu." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr