Türban ile örtünme konusunda birlik oldular

AKP, MHP ve BDP türban bayrağı altında birleşti. AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik milletvekillerinin Meclise türbanla gelmesiyle ilgilili "kimi niye rahatsız etsin" dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli Meclis'te türbana çıkanları "ahmak ve gerilim yanlısı olmakla" suçladı. BDP'li Pervin Buldan da Meclis'e türbanla gelmeye hazırlanan AKP'li vekillere "sahip çıkacaklarını" söyledi.

Hac'dan dönen AKP'li kadın miletvekillerinin Meclis'e türbanla gireceklerini açıklaması AKP, MHP ve BDP'yi birleştirdi. Partilerden peş peşe Meclis'te türbana destek açıklamaları geldi. AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik CHP üzerinden Meclis'e türban sokma girişimine tepki gösterenlere yüklendi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Meclis'i türbanla karartma girişimine karşı çıkanları "ahmak ve gerilim yanlısı olmakla" suçladı.

TBMM’ne başörtüsüyle gelmek isteyen kadın milletvekillerine peşin ve ön yargıyla tavır alınması, hele ki, Meclis’in hukukuna sahip çıkılacağının iddia edilerek gerekçe oluşturulmaya çalışılması tam bir ahmaklık ve gerilim yanlısı politikacı acizliğidir.

BDP'den de destek açıklaması gecikmedi. NTV'ye konuşan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan türbanlı vekillere sahip çıkma sözü verdi.

AKP’li kadın üç arkadaşımız türbanlarını takıp Genel Kurula geldiği zaman BDP grubu olarak onların yanında olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu göstereceğiz, ifade edeceğiz. Ama bunu kadınların yıllardır verdiği mücadelenin bir sonucu olarak algılamak gerekiyor. Bu konuda kadınları tebrik etmek, kadınların özgürlükler konusunda mücadelelerinin devam etmesi gerektiğini de ifade etmek istiyoruz.

ulusalkanal.com.tr

AKP chp mhp BDP tbmm türban