Neşat Ertaş belgeseli yarın gösterime giriyor

Hayattayken "Yaşayan İnsan Hazinesi" ilan edilen söz, ses ve saz ustası Neşet Ertaş'ın hayatı belgesel oldu. Ertaş’ın az bilinen Almanya yaşamı ve sonrasında Türkiye’ye dönüş sürecinin anlatıldığı belgesel yarın gösterime girecek

Neşat Ertaş belgeseli yarın gösterime giriyor

Mütevazi kişiliğiyle gönünllere taht kurdu Neşat Ertaş. Hem ses hem söz hem de saz ustasıydı. Kaderini bu topraklarla birleştiren bozkırın tezenesi Neşat Ertaş'ın hayatı belgesel oldu.

Yarın gösterime girecek olan "Ah Yalan Dünya" isimlşi belgesel 2012'de kaybettiğimiz Ertaş'ın bilinmeyen yanlarını konu alınıyor.

Hayattayken UNESCO tarafından "yaşayan insan hazinesi" ilan edilen büyük usta Neşet Ertaş'ın hayat felsefesinin derinlikleri özel görüntüler ve anılar eşliğinde paylaşılıyor.

İlk gösterimi 52. Antalya Uluslararası Film Festivali'nde yapılan belgeselde Hasan Saltık, Bayram Bilge Tokel, Erol Parlak, Uğur Yücel, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Feryal Öney, Vedat Yıldırım, Reis Çelik gibi isimlerin Neşet Ertaş hakkında anılarına da yer veriliyor.

Neşet Ertaş Almanya'ya neden gitmişti? 30 yıllık gurbet hayatında nerede ve nasıl yaşamıştı? Yaşarken “Neşet Ertaş öldü” diyenlere nasıl bir şiirle yanıt vermişti? Yıllar yılı talan edilen türkülerinden ilk defa nasıl telif alabilmişti? Heykelini yapmak isteyen Kültür Bakanı'na, kendisine devlet sanatçılığını teklif eden heyete ne demişti? Bütün sorular bu belgeselde yanıt buluyor.

Belgeselin yönetmenler Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu.

ulusalkanal.com.tr