Türk askeri nerede?

"Yeniden tanzim" adıyla Kuzeye çekilen Türk Askerleri nerede? Ulusal Kanal'ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre Türk askerleri Duhok'taki Bamerni kampına çekildi. Askerlerin, olası IŞİD saldırılarına karşı Musul Barajı'nı korumakla da görevlendirildiği belirtildi.

Hükümet "yeniden tanzim" dedi Musul'un Başika bölgesindeki takviye birlik olarak gönderdiği askerleri geri çekti. Askeri birliklerin "Kuzeye doğru intikal ettikleri" belirtildi. Türkiye sınırına asker geçişi olmadı. Peki, Başika kampından ayrılan Türk askerleri nereye çekildi?

Ulusal Kanal'ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Başika kampında ayrılan Türk askerleri Duhok'taki Bamerni askeri üssüne gitti.

Türk askerlerinin Kuzey Irak’taki Bamerni üssüne 10-12 araçlık konvoyla yaklaşık 100 kadar asker intikal ettiği öğrenildi.

Geri çekilen birliklere Musul Barajı'nı koruma görevi verdildi.

Kararın, "IŞİD Musul Barajı'na saldıracak" istihbaratı üzerine alındığı belirtildi. Türk askeri eğittiği peşmerge ile birlikte Musul Barajı'nı koruyacak.

Türk askerinin Bamerni Üssü'de ne kadar süreyle kalacağı ise şu an için belirsiz. AKP iktidarının Irak hükümetiyle yapacağı yeni görüşmelerle bu konu netlik kazanacak.

ulusalkanal.com.tr