Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Suriye, Mısır ve Rusya ile ittifak planları devreye sokulmalı

Doğu Akdeniz'deki ittifak denklemleri, bölgedeki enerji kavgasında hayati önem taşıyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin kendisine yönelik operasyonlara kuvvetli bir ittifak yığınağı ile karşılık vermesi gerektiğini söyledi. Vatan Partisi Lideri, Doğu Akdeniz'de Rusya, Mısır ve Suriye ile oluşturulacak ittifak politikalarının belirleyici olduğunu belirtti. Görüşmelerin hızlıca yapılması gerektiğini söyleyen Perinçek, "Karşı güçler türkiyeyi zayıf görüdkleri koşullarda atağa geçeceklerdir" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Suriye, Mısır ve Rusya ile ittifak planları devreye sokulmalı

Doğu Akdeniz'de, ABD'nin desteklediği Yunanistan ile yaşanan gerilim, giderek tırmanıyıor. Vatan Partisi Lideri, mevcut durumu Ulusal Kanal'da değerlendirdi.

Noble Dina, Nemesis gibi Doğu Akdeniz'de yapılan Türkiye karşıtı tatbikatları hatırlatan Perinçek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki ittifak birikimi için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

ABD'li Başkan Adayı Joe Biden'in Rand Corparation raporu ile bağlantılı açıklamalarına dikkat çeken Perinçek, ABD'nin planlarının Doğu Akdeniz'den bağımsız olmadığının altını çizdi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz stratejisini acilen kurması gerektiğini söyledi.

Hem Mısır hem de Suriye ile görüşmeler konusunda uyardı Vatan Partisi lideri...

Doğu Perinçek, Doğu Akdeniz'de atılacak adımlar için "vakit kaybedilmemeli" dedi.

ulusal.com.tr

abd rusya suriye mısır doğu akdeniz Doğu Perinçek