Meis- Kaş arasında hareketlilik

Türk Donanması Mavi Vatan'da gövde gösterisinde. Oruç Reis, Navtex ilan edilen bölgede faaliyerlerini sürdürüyor. Gemi, sıcak sularda, Türk donanmasının koruması altında ilerliyor. Ayrıca gemiye, havadan da SİHA kalkanı oluşturuldu. Meis çevresindeki çalışmalardan tedirgin olan Yunanistan, hücumbotlarını bölgeye gönderdi. Bir Yunan hücumbotu Meis önünde demirledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterler ise bölgede uçuş yapıyor.

Meis- Kaş arasında hareketlilik

Tam kadro Mavi Vatan'da, Oruç Reis, donanmanın koruması altında.

Türkiye'nin haklarını ihlal eden Kahire-Atina anlaşmasına geçit verilmedi. Oruç Reis Antalya açıklarından demir alarak Meis güneyinde faaliyete başladı.

Milli Sismik araştırma gemisi, Türk Donanmasının himayesi altında. Milli Savunma Bakanlığı Akdeniz'de faaliyette bulunan gemiden, bu görüntüleri paylaştı.

Oruç Reis'in faaliyet sahası, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, Ankara, adımlarını uluslararası hukuka uygun atıyor.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes, Yunanistan'ın yaygara kopardığı çalışma alanını harita ile gösterdi. Erciyes, Türkiye’nin hukuki tezlerini özetledi.

Meis güneyinde korvet ve fırkateynlerin himayesinde çalışan Oruç Reis, havadan da koruma altında.

Oruç Reis'e eşlik eden TCG Barbaros fırkateyni, bir Türk F-16'sı tarafından böyle selamlandı....

Öte yandan SİHA'lar da görev başında. SİHA'lar, bölgedeki hava hakimiyetinde kilit rol üstleniyor.

Atmaca füzeleri de bölgeye konuşlandırılmış durumda. Bu yıl envantere giren gemisavar füzeler, göz açtırmıyor.

Bu arada Meis ve Kaş arası da hareketli. Sabah saatlerinde, Türk hücumbotu Kaş ilçesi Limanağzı bölgesine, Yunan hücumbotu ise Meis Adası önüne demir attı.

Tür askeri helikopterleri de aynı mevkiide uçuş yapıyor.

ulusal.com.tr

siha Mavi Vatan Navtex Oruç Reis