O CEO istifa etti

Volkswagen krizi sürüyor. Emisyon değerleri üzerinde oynama yaptığı için soruşturma açan ülkelere Fransa da eklendi. Amerika ve Güney Kore’nin açtığı soruşturmanın ardından firma yetkililerinden bir açıklama geldi. Müşterilerinden özür dileyen Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn, yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirtti. Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, emisyon ölçümü skandalı nedeniyle istifa etti.

O CEO istifa etti

Egzoz emisyonunda oynama yaptığı için soruşturma açılan Volkswagen’de kriz devam ediyor. Firmaya bir kötü haber de Fransa’dan geldi.

ABD, Güney Kore’nin ardından Fransa da soruşturma için harekete geçti. Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal, firma hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Fransız Maliye Bakanı Michel Sapin, Avrupa Birliği’ni kapsayan bir araştırma yapılmasını önerdi.

Firmanın CEO’su Martin Winterkorn, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Winterkorn açıklamasında “Bize duyulan güveni zedelediğimiz için inanılmaz şekilde üzgünüm. Müşterilerimizden özür diliyorum” dedi, istifa etti.

Almanya Maliye Bakanı Sigmar Gabriel, açılan soruşturmaların Alman otomotiv sektörüne zarar vermesinden çekiniyor.

Soruşturmaların nedeni firmanın 4 silindirli 2.0 TDI motorlarının normalde havayı daha çok kirletmesine rağmen emisyon değerlerinin düşük olarak göstermesi oldu. Şirketin sadece ABD’de 18 milyar dolar ceza ödemesi gündeme geldi.

ulusalkanal.com.tr

Volkswagen