F-Tipi operasyonda sıcak gelişme

F-tipi polisler operasyonu üçüncü gününde. Firardaki 10 Fethullahçı polisten 6'sı teslim oldu. 22 kişi ise adliyeye sevk edildi. Polislerin bir kısmı ise, geceyi bir dönemin yöneticisi oldukları binanın bodrum katındaki nezarethanesinde geçirdi. Emniyet önünde, F-tipi polislerin gözyaşları vardı. İşte bugün yaşananlar...

F-Tipi operasyonda sıcak gelişme

F-tipi örgüt soruşturmasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu görüntülere sahne oldu.

Örgüt üyesi olmakla suçlanan polis şefleri geceyi, bir dönem yöneticisi oldukları Terörle Mücadele Şubesi'nin bulunduğu C blokun nezrethanesinde geçirdi.

Gece bir kez daha sağlık kontrolü vardı. Bu sırada casuslukla suçlanan polisler, görevli polislerle tartıştı. Gergin dakikalar yaşandı.

Gün içinde de Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyeti'nin önü hareketliydi. Gözaltına alınan 105 polisin yanı sıra 11 şüpheli firariydi. O polislerden 6'sı teslim oldu.

Teslim olanlardan biri Emniyet Amiri İsmail Aslan'dı. Aslan firari olmadığını savundu, "ev kiralamak için doğuay gitmiştim" dedi. Bu sırada duygularına hakim olamadı.

En öne çıkan isim ise, Eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan oldu. Demirhan, içeri girmeden önce son kez kameralar önünde savundu kendini.

Demirhan gerginliğini gizleyemedi.

Polislerin bir kısmı bu geceyi yine C blokun bodrum katındaki nezarethanesinde geçirecek. Sabah ek gözaltı süresi talep edilen 75 polisin gözaltı süresi uzatıldı. 22 polis ise adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 22 polisin Emniyet'te susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Susma hakkını kullanan bir başka isim ise, istihbaratçı polis şefi Ali Fuat Yılmazer oldu. Kendi döneminde, ifade vermeyen kişileri "ögütsel tavır almakla" suçlayan Yılmazer, bu kez de kendi ve arkadaşları konuşmadı.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen operasyon terör örgütü