Macron Lübnan'dan sonra Irak'ta

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan'daki olaylı ziyaretinin ardından dikkat çeken bir ziyaret daha gerçekleştirdi. Resmi temaslar için Irak'a giden Macron, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüştü. Ortak açıklamada Fransa ve Irak'ın stratejik yol haritası konusunda görüştüğü belirtildi. Macron'un Salih görüşmesi sonrası Irak Başbakanı ve Neçirvan Barzani ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Macron Lübnan'dan sonra Irak'ta

Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı cephede yer alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dikkat çeken ziyaretlerini sürdürüyor.

Beyrut patlamasından sonra ikinci kez Lübnan'a giden ve protestolarla karşılanan Macron, o ziyaretin ardından Irak'a gitti.

Fransa Cumhurbaşkanı Başkent Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüştü. İkili daha sonra ortak açıklama yaptı.

Irak Cumhurbaşkanı Salih, görüşmede ikili ilişkilerde stratejik yol haritasının konuşulduğunu söyledi.

Fransa'nın desteği ile Irak'ın terörle mücadelede eşsiz bir başarı elde ettiği kaydeden Salih, güvenlik konusunda uluslararası dayanışmaya ihtiyaçlarını olduğunu belirtti.

Dış müdahalelerin Irak'ı ve ülkelerin çıkarlarını zayıflatacağını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı MAcron ise IŞİD ile mücadelenin de sona ermediğini militanların hala bölgede olduğunu ifade etti.

Emmanuel Macron'un Irak temasları kapsamında Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Neçirvan Barzani ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

ışid ırak fransa Emmanuel Macron bağdat