Çatışma 3 saat sürdü! Özel harekat sevk edildi!

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lıların bulundukları mahalleye düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Sabah saat 05.00 sıralarında çıkan çatışma saat 08.00’e kadar devam etti. Bölgeye özel harekat timleri sevk edildi.

Çatışma 3 saat sürdü! Özel harekat sevk edildi!

Çatışma 3 saat sürdü! Özel harekat sevk edildi! Şırnak'ta güvenlik güçleri, PKK'lıların bulunduğu mahalleye operasyon düzenledi.

İdil İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar güne silah sesleriyle uyandı.

Yeni ve Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lilerin yakalanması için düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Sabah saat 05.00 sıralarında çıkan çatışma saat 08.00’e kadar devam etti. Bazı evlere baskın yapıldı.

İlçeye Akrep ve Kobra'lardan oluşan yaklaşık 15 zırhlı araç ile 6 otobüsün yer aldığı konvoy giriş yaptı. Özel harekat timlerini taşıyan araçlardan oluşan konvoyda, uzaktan kumandalı patlamalara karşı frekans karıştırıcı jamerlerin de bulunduğu görüldü.

Cizre İlçesi'nde ise yasağın kalmasının ardından çatışma izleri kameralara yansıdı. Cizre'de halktan destek alamayan PKK'nın Yafes ve Sur mahallesinde verdiği zarar büyük oldu. Yaklaşık 100 eve kurşun ve roket mermisi isabet etti.

Yaklaşık 50 evde de hasar meydana geldi.

Mardin Nusaybin ilçesinde de sokağa çıkma yasağı 3. gününde. Çıkan çatışmada bir kadın hayatını kaybetti, 2 çocuk yaralandı. Nüsaybin Kaymakamlığı'dan yapılan açıklamada, "vatandaşımız şarapnel parçalarından dolayı hayatın kaybetmiştir. Bazı basın yayın organlarında 'Polis tarafından vatandaş katledildi' şeklinde kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen yersizdir. Olayın vuku bulduğu bölgede herhangi bir operasyon yapılmadığı gibi o bölgede herhangi bir güvenlik unsuru da bulunmamaktadır” denildi.

Adana'da ise YDG-H üyeleri, önce ateş yakıp eylem yaptı. Ardından da çevredeki bir markete pompalı tüfeklerle girdi. İçeride müşterilerin olduğu sırada PKK'lılar iki para kasasını gasp etti. Teröristler, daha sonrada markete molotof bombası attı.

ulusalkanal.com.tr

şırnak özel harekat sevk edildi