Sivillere saldıran Ermenistan'a sert tepki: ''İşgalci, terörist devlet''

Ermenistan'ın Gence ve Mingeçevir'de sivillere yönelik saldırısına Türkiye'den sert tepkiler geldi. Milli Savunma Bakanlığı saldırılara "alçaklık" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'a "işgalci, terörist devlet" diye seslendi. Siyasi Partiler de saldırıya sessiz kalmadı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldrırının cezasız kalmayacağını söyledi. Vatan Partisi ise Ermenistan'ın açıkça savaş suçu işlediği vurgulandı. CHP ve İyi Parti'den de Erivan yönetimine kınama mesajları geldi..

Sivillere saldıran Ermenistan'a sert tepki: ''İşgalci, terörist devlet''

Karabağ'da yenilgiye uğrayan Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları dünya gündemine oturdu. Türkiye'den savaş suçu işleyen Ermenistan'a sert tepkiler geldi. Ankara peş peşe mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ermenistan için "savaş suçu işleyen işgalci ve terörist devlet" dedi. "Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Kalın da saldırıya sessiz kalanlara sert çıktı, "suçun ortakları" dedi. "Ermenistan ve destekçileri bu katliamların hesabını mutlaka vereceklerdir." diye seslendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. "İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek. Can #Azerbaycan’ın daima yanındayız." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Ermenistan'ın saldırılarına "alçaklık" denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la telefon ile görüştü. Akar,"Saldırıların emrini verenler mutlaka bunun hesabını verecek, bu vahşete sessiz kalanları da tarih asla affetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Siyasi Partilerden de peş peşe mesajlar geldi. AK Parti Sözücüsü Ömer Çelik "katilce saldırıları lanetliyoruz" dedi.

Vatan Partisi Genel Merkezinden yapılan açıklamada da Ermenistan'ın savaş suçu işlediği vurgulandı.

CHP ve İyi Parti liderleri de yaptıkları paylaşımda, Errmenistan saldırılarını kınadı.

ulusal.com.tr

akar azerbaycan ermenistan sivil