Cumhurbaşkanlığı'ndan Danıştay kararı açıklaması

Danıştay, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapılmasının önünü açan kararların yürütmesini durdurdu. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, beş meslek odasının itirazlarını haklı buldu. Kurul, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararların yürütmesini durdurdu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Danıştay kararı açıklaması

DanıştayCumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili çarpıcı bir karar verdi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, beş meslek odasının itirazlarını haklı buldu.

Yüksek Mahkeme, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararların yürütmesini durdurdu.

11 Haziran alınan iki kurul kararında da Çiftlik sınırları içinde yer alan uyuşmazlığa konu proje alanının, Atatürk Orman Çiftliği Kuruluş Kanunu çerçevesinde “özel statüye” sahip ve “Devlet malı” olduğu belirtildi.

Çiftlik arazilerinin planlama ve uygulama bütünlüğünü ortadan kaldıracak biçimde lokal, mevzii çözümlerin öngörülmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan çıkan yürütmeyi durdurma kararının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle doğrudan alakası yok" denildi.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanlığı danıştay