Lahmacunda yeni dönem başladı
Türk mutfağının en lezettli tatlarından lahmacunda yeni bir dönem başlıyor. Bol soğanlı ve yeşillik dolu lahmacunlar yerini daha etli malzemeye bırakıyor. Çünkü, tüketicilerden gelen şikayetleri dikkate alan Türk Standartları Enstitüsü, lahmacunda et oranını yüzde 35'e çıkardı. Bu standartı uygulamayanlara da 13 bin TL ceza geliyor...
Türk mutfağının en lezettli tatlarından lahmacunda yeni bir dönem başlıyor. Bol soğanlı ve yeşillik dolu lahmacunlar yerini daha etli malzemeye bırakıyor. Çünkü, tüketicilerden gelen şikayetleri dikkate alan Türk Standartları Enstitüsü, lahmacunda et oranını yüzde 35'e çıkardı. Bu standartı uygulamayanlara da 13 bin TL ceza geliyor...
Sıcak mı sıcak, lezettli mi lezettli, türk mutfağının olmazsa olmazı lahmacunda, bol soğan ve yeşillik dönemi kapanıyor. Çünkü lahmacun malzemesindeki et oranı artıyor.
Tüketicinin lahmucunla ilgili şikayetleri arttı, Türk Standarları Enstitüsü konuyu incelemeye aldı. Lahmacuna konacak et için yeni bir çıta belirlendi. Vatandaşın daha sağlıklı lahmacun yemesinin önünü açıldı...
Daha önce lahmacuna konan et oranı yüzde 25'di. Şimdi çıta biraz daha yükseltildi, oran yüzde 35'e çıkarıldı.
Yani ucuz lahmacun devri kapanacak. Et oranındaki değişiklik fiyatlarada yansıyacak. Haliyle lahmacuna zam kapıda.
TSE standarlarını uygulamayan işletmelere ise büyük cezalar geliyor. Lahmacunundaki et oranı yüzde 35'in altında olduğu espit edilen işletmelere kesilecek ceza 13 bin lira. Hatta bu ceza işletmenin kapatılmasına kadar gidebilecek.
Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde denetime başlaması bekleniyor.
HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN
KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU
ulusalkanal.com.tr