AKP gaza bastı! Eğer değişirse...

AKP hükümeti büyük tartışmalara neden olan “Meclis İçtüzük” değişikliğini için yeniden harekete geçiyor. Genel seçim öncesi yapılması planlanan değişiklikle, Meclis TV yayınına ve milletvekillerinin Genel Kurul'daki konuşmalarına kısıtlama getiriliyor.

AKP gaza bastı! Eğer değişirse...

Meclis içtüzüğü değişiyor. AKP, muhalefetin de karşı çıktığı değişiklik için düğmeye bastı. Değişikliğin 2015 Genel seçimlerinden önce yapılması öngörülüyor.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve tartışma yaratan değişiklik için “İçtüzük Uzlaşma Komisyonu” yeniden çalıştırılacak.

AKP hükümeti bu kez komisyondaki metnin tamamı olmasa da bir kısmı üzerinde muhalefetle uzlaşmanın yollarını arayacak. Muhalefet değişikliğe onay verirse “Meclis İçtüzük Uzlaşma Komisyonu” yeniden çalışmalarına başlayacak.

Tüzüğün komisyondan geçmesi durumunda Meclis TV canlı yayınları kaldırılacak, görüşmeler olağanüstü durumlar dışında yayınlanmayacak.

Milletvekillerinin gündemle ilgili görüş ve eleştirileri ise bant yayın şeklinde gün içinde yayınlanacak.

Yine bir başka düzenleme ile kürsüye çıkan Milletvekillerinin konuşmalarına müdahale edilecek. Üzerinde konuşulan teklif ya da tasarının dışına çıkan vekiller uyarılacak. Uyarıyı dikkate almayan milletvekilinin konuşması otomatik olarak kesilecek.

İçtüzük değişikliği ile ilgili konuşan AKP Grup Başkanvekili Musatafa Elitaş, "Muhalefet sanki hiç iktidar olmayacak gibi getirdiğimiz herşeye karşı çıkıyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP meclis içtüzük