Fenerbahçe'ye kötü haber

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 150 bin TL para cezası verdi.

Fenerbahçe'ye kötü haber

PFDK, Fenerbahçe'ye, Pazartesi günü oynanan Torku Konyaspor karşılaşmasında kötü tezahürat gerekçesi ile 1 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezası verdi.

PFDK'nın karar alırken, siyasi tezahüratların toplu olarak yapılmadığını gerekçe göstererek bu sebepen dolayı herhangi bir ceza kararına gitmediği belirtildi.

Ceza gerekçesi ise maç bittikten sonra 12 saniye süreyle Galatasaray aleyhine yapılan tezahürat oldu.

Fenerbahçe, Tahkim Kurulu'na maddenin eşitlik ilkesine aykırı olması nedeniyle itirazda bulunacak.

PFDK kararında, maç tarihinin 26 Ocak 2014 şeklinde geçmesi ise şaşırttı. İki takım arasındaki karşılaşma 27 Ocak 2014'de oynanmıştı.

TFF', kararın oy çokluğuyla alındığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 26.01.2014 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu) karar verilmiştir.

ulusalkanal.com.tr

fenerbahçe ceza pfdk seyircisiz