Türk vatandaşları uçaklarla Türkiye'ye getirilmeye başlandı

9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşları bu gece yarısına kadar ülkeye dönebilecek. Türk Hava Yolları'nın 34 seferiyle getirilecek 3 bin 614 kişi İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacak. Umreden gelen ve korona şüphesi taşıma ihtimali olan kişilerse Eskişehir'deki bir yurda yerleştirildi.

Türk vatandaşları uçaklarla Türkiye'ye getirilmeye başlandı

Son uçuşlar yapılıyor, 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşları ülkeye dönüyor. O seferlerden ilki İstanbul'a yapıldı.

Türk Hava Yolları'nın 34 seferiyle gece yarısına kadar getirilecek 3 bin 614 kişi İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacak.

Yurtdışındaki vatandaşlara yönelik atılan adımlara ilişkin açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptı.

Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının mağdur olmaması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Almanya'nın Münih kentinden gelen 108 kişi, İstanbul'a geldi. İstanbul Havalimanı'nda uçakların inmesi için özel bir bölge oluşturuldu.

Yolcuları, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı özel korumalı kıyafetleri olan sağlık ekipleri karşıladı.

Umreden de yurda dönüşler devam ediyor. Korona şüphesi taşıma ihtimali olan vatandaşlardan 300'ü Eskişehir'de bulunan Gündüzalp yurduna yerleştirilerek karantina altına alındı.

Öte yandan Umre'den dönen bazı milletvekillerinin karantinadan kaçtığı iddiası tartışma yaratmıştı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şentop, Umre'den dönen bazı milletvekillerinin karantinadan kaçtığı iddiasını yalanladı.

ulusal.com.tr

koronavirüs almanya Londra