Bakan Albayrak duyurdu! Çin ile büyük anlaşma

Türkiye ve Çin arasında güven köprüsü kuruldu. Türkiye Varlık Fonu ile Çinli Sinosure 5 milyar dolarlık iş birliği mutabakatı imzaladı. Bu mutabakat ile Türkiye Varlık Fonu, Çinli yatırımcıları sigortalayacak. Çin sigorta şirketi de, Çinli yatırımcılara Türkiye'yi önerecek. Enerji, petrokimya ve madencilik gibi sektörlerde Türkiye'ye yatırım sağlanacak.

Bakan Albayrak duyurdu! Çin ile büyük anlaşma

Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki dostluk, ekonomik işbirliğine de yansıyor. Türkiye Varlık Fonu ile Çinli Sinosure arasında 5 milyar dolarlık iş birliği mutabakatı imzalandı.

Bu mutabakatla Çin’den Türkiye’ye yapılacak yatırımlar sigortalandı. Bu sayede Çin, Türkiye’ye, enerji, petrokimya ve madencilik alanlarında büyük yatırımlar yapacak. Bu işbirliği ile cari açığın da azalması bekleniyor.

Türkiye Varlık Fonu Üst Yöneticisi Zafer Sönmez, koronavirüs salgınına dikkat çekti. Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu açıklamasına göre, bu hafta imzalanan belgeyle, Sinosure, TVF’nin cari açığın azaltılmasına dönük enerji, petrokimya ve madencilik sektörlerindeki projelerine Çinli yatırımcı, müteahhit ve finansal kurumları tavsiye edecek. Sinosure ayrıca ilgili projelerin finansman şartlarına bağlı olarak 5 milyar dolar kadar sigorta desteği de sunabilecek.

Çinli Sinosure CEO'su Wang Tingke de anlaşmayı değerlendirdi. Çinli CEO, “Çin’in ‘Bir Kuşak Bir Yol’ projesi ve Türkiye’nin ‘Orta Koridor’ girişimi ilerleyip geliştikçe Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, ticari ve yatırım iş birlikleri de artıyor” dedi.

ulusal.com.tr

Türkiye Varlık Fonu tvf