FETÖ ile ilişkili 3 kuruluşun BM'deki istişari statüleri düşürüldü

FETÖ ile ilişkili oldukları için kanun hükmünde kararname ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ve TUSKON'un Birleşmiş Milletlerdeki "istişari statüleri" düşürüldü. Böylece FETÖ'ye karşı önemli bir başarı elde edilmiş oldu

FETÖ ile ilişkili 3 kuruluşun BM'deki istişari statüleri düşürüldü

Birleşmiş Milletler, FETÖ'cü 3 kurumla ilgili önemli bir karara imza attı.

FETÖ ile bağlantılı oldukları için KHK ile kapatılan; Kimse Yok mu Derneği, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON'un Birleşmiş Milletler nezdindeki "istişari statüleri" düşürüldü.

Türkiye bu 3 kurumun statülerinin iptal edilmesi için şubat ayında 54 üyeli BM Ekonomik ve Sosyal Konseyine başvuru yapmıştı. Türkiye'nin bu talebi dün yapılan BM Sivil Toplum Kuruluşları Komitesinde değerlendirildikten sonra oylamaya sunuldu. Oylamada ABD, İsrail ve Uruguay hayır ve çekimser oy verdi.

Oturumda yine KHK ile kapatılan İstanbul Fikir Araştırmaları Derneğinin ile Hazar Strateji Enstitüsü Derneğinin BM'ye istişari statü başvuruları da iptal edildi.

Böylece FETÖ ile mücadele de uluslararası örgütler nezdinde önemli bir başarı elde edilmiş oldu.

Sivil toplum kuruluşları, istişari statü ile BM nezdindeki uluslararası toplantılara katılabiliyor, devletlerle STK'ların buluştuğu toplantılarda söz hakkı elde ediyor, BM üyesi ülkelere faaliyet alanlarıyla ilgili görüş ve önerilerde bulunabiliyorlar.

ulusalkanal.com.tr

fetö bm