Kılıçdaroğlu’ndan olay sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PKK'nın Suriye kolu olan PYD ve YPG hakkında çok tartışılacak bir açıklamaya imza attı. Üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, PYD'nin silahlı gücü YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan olay sözler

"PYD'nin silahlı gücü YPGterör örgütü değil". Bu sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyeleriyle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın Suriye kanadı PYD ile ilgili çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "PYD’nin silahlı gücü YPG’yi terör örgütü olarak değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum olarak gördüğünü" söyledi.

Öğrencilerin Ayn-El Arab'taki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bizim için YPG terör örgütü değildir. Sivilleri genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz dedi. PKK bu bağlamda terör örgütüydü diyen Kılıçdaroğlu, "YPG'nin şu ana kadar böyle bir uygulaması olmadığını" söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın Suriye kolu PYD ve silahlı kanadı YPG'yi "kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum." olarak tanımladı.

ulusalkanal.com.tr

kılıçdaroğlu terör örgütü pyd YPG