Başbakan Yıldırım-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama

Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişiklik teklifimizi önümüzdeki hafta TBMM'ye sunacağız. Teklif, MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı veya müzakere edip uzlaştığımız bir metin olacak." dedi.

Başbakan Yıldırım-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde Yeni Anayasa ile ilgili görüştü. Yıldırım ve Bahçeli'nin ortak basın açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım ile ortak açıklamasında, "Bugünkü görüşmemiz son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Teklifi önümüzdeki hafta meclise sunacağız. Bundan sonraki iş meclisimizin iradesidir. Mecliste 330'u aşan bir kabulle geçmesi gerekiyor ki referandum süreci başlasın. Niyet hayır akıbet hayır anlayışıyla zaman kaybetmek istemiyoruz. Yapılmak istenen değişiklik bellidir. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi anayasaya girmiştir" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni Anayasa" paketine ilişkin en büyük farkı, Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi ile ilişkisi devam edecek" dedi.

"Referandumdan sonra bir seçim olacak mı?" sorusuna yanıt veren Yıldırım, "Seçim kanununun anayasada yeri yok. Detaylar açıklandığında herkes bilecek" dedi

ulusalkanal.com.tr

devlet bahçeli tbmm Başbakan Yıldırım başkanlık anayasa referandum