Elazığ'ın tescillisi Ağın Leblebisi
Elazığ’ın coğrafi işaretli Ağın leblebisine talep artıyor. Yapılışı zor olsa da lezzeti tüm bu zorluğa değer dedirtiyor.
Haber: Şeyma Yılmaz
Nohutlar meşe külünde bekletiliyor, yöreye has beyaz kumda kavruluyor. Ortaya eşsiz Ağın leblebisi çıkıyor.
Elazığ’ın tescilli lezzeti Ağın leblebisine talep artıyor. Peki bu sevilen lezzet nasıl yapılıyor?
Tüylü nohut hasadından sonra her evin önünde ocaklar kuruluyor. Nohutlar Geleneksel yöntemlerle kavruluyor. Tadı, kokusu ve gevrekliğiyle diğer leblebilerden farklılaşıyor.
Leblebi üreticisi Nezaket Ezer, Ağın leblebisinin zorlu yapılış sürecini anlattı.
Üretici Bünyamin Erdem, sipariş üzerine çalıştıklarını ve böylece taze tüketilmesini sağladıklarını söyledi.