Tartışma yaratacak makale: Türkler rakiplere oy vererek Erdoğan'a karşı çıkmalı

1 Kasım seçimlerine 2 gün kala, Economist dergisi çarpıcı ifadelerin yer aldığı bir analiz yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köşeye sıkıştırıldığı belirtilen yazıda, açıkça muhalefet partilerine oy verilmesi istendi. “Sultan zorda” başlıklı başyazında “Türkler, 1 Kasım’da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermemeli. Erdoğan artık ülkesi için iyi değil” denildi.

Tartışma yaratacak makale: Türkler rakiplere oy vererek Erdoğan'a karşı çıkmalı

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, İngiliz Economist dergisi tartışma yaratacak bir makale yayımladı. Derginin baş yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıktan hedef alındı. Yazıda, seçmenlere "muhalefet partilerine oy verin" çağrısı yapıldı.

Türkiye'nin Batı için önemli bir ülke olduğu ifade edilen yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi iktidarını sağlamlaştırmak için 5 ay içinde ikinci seçimi yaptırdığı belirtildi. Yazıda, "Türkler, rakiplerine oy vererek ona karşı çıkmalı ve Erdoğan’ı tekrar bir yıl önce geldiği makamının törensel çerçevesine oturtmalı" denildi.

Suriye politikasına da değinilen yazıda, Türkiye'nin PYD'yi vurması eleştirildi. Ankara'daki bombalı saldırı ile de HDP mitinglerinin engellendiği öne sürüldü. Buna rağmen HDP'nin barajın üstünde olduğu ifade edilen yazıda, "durum sevindirici" denildi.

"Ülkenin kararlı bir liberalizasyona ihtiyacı var" vurgusunun yapıldığı yazıda, “Türkiye’nin müttefikleri Erdoğan’a eleştirilerini yumuşatmamalı. İktidardaki 10 yılı aşkın süreden sonra Erdoğan artık ülkesi için artık iyi değil.” ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr