Çipras: Bu kaleyi terk etmeyi planlamıyorum

Yunanistan, Euro Bölgesi’nden 86 milyar Euro karşılığında kreditörlere söz verdiği reformların ikinci şartını da onayladı. Yakıt yardımının kesilmesi, borçlu olanların evlerinin ihaleye çıkarılması gibi sert önlemlere sadece sokakları hareketlendirmedi. Syriza’dan 36 milletvekili de Çipras’a “hayır” dedi. Çipras bunun karşısında Başbakanlık görevini bırakmayacağını söyledi.

Çipras: Bu kaleyi terk etmeyi planlamıyorum

Yunanistan’da kemer sıkma önlemleri devam ediyor.

Yunanistan 86 milyar Euro’luk kurtarma paketi karşılığında, alacaklılara söz verdiği reformların ikinci şartını da parlamentoda kabul etti. 300 sandalyeli parlamentoda 63 milletvekili ''hayır'' oyu kullanırken, 5 milletvekili ise çekimser kaldı.

Reform paketinin ikinci bölümünde ailelere yapılan yakıt yardımlarının kesilmesi, kredi borcunu ödemeyenlerin evlerinin ihaleye çıkarılması gibi set önlemler bulunuyor.

Öte yandan söz konusu önlemlere itirazlar devam ediyor.

Atina sokaklarında da protestolar vardı. Öte yandan Syriza oylamada yine fire verdi. Çipras’ın partisinden 36 milletvekili önlemlere “hayır” dedi. Avrupa Birliği karşıtı sloganların atıldığı eylemlerde 10 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Alexis Çipras ise görevinin başında kalacağının mesajını verdi.”Kendi adıma konuşursam bu kaleyi terk etmeyi planlamıyorum” dedi.

Yunanistan geçen hafta da ürün ve hizmetlerden alınan katma değer vergisini yüzde 13’ten yüzde 23’e çıkarmıştı.

ulusalkanal.com.tr