CHP’li Dursun Çiçek’ten MHP ve HDP'li koalisyon önerisi

CHP'den milletvekili seçilen Emekli Albay Dursun Çiçek, CHP-MHP-HDP koalisyonu yapılmasını önerdi. PKK ile HDP aynı olmadığını savunan Çiçek, "HDP meşru bir parti. Seçim sürecinde barışçıl tutum aldı" dedi. Açılımın Meclis'te sürdürüleceğini vurgulayan Dursun Çiçek, "Bunun için HDP'nin Meclis'te olmasını desteklediklerini söyledi.

CHP'den milletvekili seçilen Emekli Albay Dursun Çiçek, CHP-MHP-HDPkoalisyonu yapılmasını önerdi. PKK ile HDP aynı olmadığını savunan Çiçek, "HDP meşru bir parti. Seçim sürecinde barışçıl tutum aldı" dedi. Açılımın Meclis'te sürdürüleceğini vurgulayan Dursun Çiçek, "Bunun için HDP'nin Meclis'te olmasını desteklediklerini söyledi.

CHP'den milletvekili seçilen Emekli Albay Dursun Çiçek, CHP-MHP-HDP koalisyonu yapılmasını önerdi.

Albay Çiçek, daha önce sosyal medyada dile getirdiği "3'lü koalisyon ya da dış destekli hükümet dışında, matematiksel bir formül yok" fikrini, Ulusal Kanal yayınında anlattı. Çiçek, parti yönetiminden gelen açıklamaları da hatırlattı.

CHP ile HDP'nin yan yana getirilmesi tartışma yarattı. Albay Çiçek, HDP'nin meşru bir parti olduğunu söyledi.

Çiçek, HDP'nin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Öne çıkan diğer seçenek AKP-CHP koalisyonu. Albay Çiçek bu seçeneğe de saygı duyacağını ifade etti.

Koalisyon hükümetinin önündeki işlerden biri de açılım süreci. Dursun Çiçek, süreci Meclis'te sürdüreceklerini söyledi.

CHP'li Çiçek, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi'ndeki çekincelerin kaldırılmasının Türkiye'ye zarar vermeyeceğini savundu.

ulusalkanal.com.tr

chp mhp hdp koalisyon ulusal kanal dursun çiçek