O yasa kalkacak mı?

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Disiplin Talimatı'nın değişmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na yazı gönderdi. Bu dilekçede, seyirci cezası alan maçları kadın ve çocukların izlemesini sağlayan yasanın iptali istendi.

O yasa kalkacak mı?

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Disiplin Talimatı'nın değişmesi için kulüplerin isteklerini belirten bir yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiklerini açıkladı.

Bu yazıda, seyirci cezası olan maçlarda kadın ve çocuklara izin veren yasanın kalkması istendi. Cavcav, TFF'nin bu uygulamasını sert bir dille eleştirirken, kadın ve çocukların da çirkin tezahüratta bulunduğunda cezayı yine kulüplerin çektiğini söyledi.

Disiplin cezalarının kulüpleri zor durumda bıraktığını belirten Cavcav, "Para cezalarının aşırı olması kulüpleri mağdur ediyor. En büyük mağduriyeti de F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş yaşıyor. Disiplin Talimatı'nda mutlaka değişiklik yapılmalı." dedi.

"Bu uygulama saçmalığın dik alası. En başta, hani bize yeni anayasa ile söz verilen bir şey vardı, "Kadınlara pozitif ayrımcılık" diye, bu ilkeye aykırı. Taraftar giremez ama kadınlar girebilir. Kadınlara, tabiri caizse "kıyak" yaptığımızı düşünüyoruz. Gel gör ki kadınları aşağılayan bir uygulamayla! Futbol Disiplin Talimatı 30. maddesinde "Kulübün resmi müsabakasını mutat sahasında seyircisiz oynamaya mahkum edilmesidir." Bu kadar net. Seyircisiz oynayacaksın. Madde "kadınlarla, çocuklara oynar" diyor mu? Bir ayırım yapıyor mu? Hayır, "seyircisiz oynayacaksın" diyor. Sen, keyfine göre seyircisiz oynamayı, kadın ve çocuklar önünde oynamaya çevir, bunu uygulama haline getir, sonra da böyle bir maçtan dolayı kulübe yine ceza ver!"

ulusalkanal.com.tr