Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı açıklandı

Yerel seçimler bitti ama sonuçlara ilişkin tartışmalar bitmedi. AKP'den "İtiraz süreci devam ediyor" açıklaması geldi, muhalefet "Mazbata fetişisti" olmakla suçlandı. CHP ise itirazların iyi niyetli olmadığı görüşünde. Son verileri açıklayan Öztrak, sandıkların yüzde 49'unda yeniden sayım işleminin bittiğini söyledi, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farka ilişkin partisinin rakamını verdi. Öztrak, "Sayın Binali Yıldırım'ın aldığı oy 4 milyon 153 bin 582'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkıyla öndedir" dedi

Yerel seçimlere ilişkin itiraz ve sayım süreçleri devam ediyor, taraflar birbirlerini süreci sabote etmekle suçluyor.

AK Parti'den itiraz sürecinin devam ettiğine yönelik bir açıklama daha geldi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, muhalefeti sabırsız olmakla eleştirdi.

CHP kanadında ise parti sözcüsü Faik Öztrak, mikrofon başındaydı.

Son verileri açıklayan Öztrak, sandıkların yüzde 49'unda yeniden sayım işleminin bittiğini söyledi, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farka ilişkin partisinin rakamını verdi.

Öztrak, "Sayın Binali Yıldırım'ın aldığı oy 4 milyon 153 bin 582'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501'dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkıyla öndedir" dedi.

AKP ve CHP'den karşılıklı açıklamalar gelirken itiraz takvimi de işliyor. 6 ve 7 Nisan tarihlerinde İl Seçim Kurulları itirazları karara bağlayacak. 8, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde ise İl Seçim Kurulları'nın kararlarına karşı YSK'ya itirazda bulunabilecek. 11,12, 13 Nisan'da YSK tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda ise kesin seçim sonuçları açıklanacak.

ulusal.com.tr

istanbul ekrem imamoğlu chp AKP binali yıldırım istanbul seçim sonuçları