Ankara ve İzmir'de ByLock operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu ByLock kullanıcısı 44 şüpheliden 11'i gözaltına alındı. İzmir'de de FETÖ'nün kriptolu haberleşme programını kullandıkları iddiasıyla 39 şüpheliden 17'si gözaltına alındı

Ankara ve İzmir'de ByLock operasyonu

Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu ByLock kullanıcısı 44 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 44 kişi hakkında silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olma suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Başsavcılığın hakkında gözaltı kararı verdiği 44 şüpheli için yapılan operasyonda 11 kişinin yakalandığı bildirilen açıklamada, diğer şüphelilere yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

İZMİR'DE BYLOCK OPERASYONU

İzmir'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 39 kişiden 17'si gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında avukat, öğretmen ve meslekten ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir merkezli olmak üzere İstanbul, Bursa, Manisa, Aydın, Şanlıurfa ve Isparta'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 17 zanlı yakalandı.

Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

SİVAS'TA FETÖ'NÜN DOKTORLARINA OPERASYON

Sivas'ta FETÖ'nün doktor ve akademisyen yapılanmasına yönelik operasyonda 7'si doktor, 3'ü akademisyen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün doktor ve akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Sivas, Ankara, Mardin ve Adıyaman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 7'si doktor, 3'ü akademisyen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları, yapılan ByLock çözümlemeleri neticesinde görüşmelerde isimlerinin yer aldığı ve daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin ifadelerinde adlarının geçtiği tespit edildi.

Sivas'a getirilen şüphelilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan 7'si adliyeye sevk edildi.

DENİZLİ MERKEZLİ 3 İLDE SORUŞTURMA

Denizli merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 45 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, kent merkezi ile Ankara ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında farklı FETÖ soruşturmalarından firari olanların da bulunduğu 29'u kadın 45 şüpheli yakalandı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada bulunan çeşitli dokümanlara ve dijital materyallere el konuldu.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

ankara operasyon bylock