Prof. Dr. Esfender Korkmaz'dan Ulusal Kanal'da emeklilikte yaşa takılanlar EYT ve 3600 ek gösterge sorusuna cevabı

Son dakika haberleri... Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili bir soruya, Ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz yanıt verdi. Korkmaz, "Bir defa o dönemde yapılan haksız el koymaydı. Yani, insanların emeğine haksız yere el koymak. Haksız el koyma ortadan kalkması lazım. Bu işin düzelmesi lazım. Bu, emeklilikte yaşa takılanların gasp edilen haklarının verilmesi lazım" dedi

Son dakika haberleri...

Ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programına katıldı.

Prof. Dr. Korkmaz, emeklilikte yaşa takılanlarEYT'lilerin yaşadığı mağduriyet ve 3600 ek göstergenin çıkıp çıkmayacağına yönelik bir soruyu yanıtladı.

Ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz, şunları söyledi:

"Gerçekler, şunu diyor. Bir defa o dönemde yapılan haksız el koymaydı. Yani, insanların emeğine haksız yere el koymak. O adamların parasını o zaman hükümet başkaydı tabi, onlar insanların parasına el koydu. Türkiye'de yanlış politikaları, vatandaşın alınterinden çıkardı. O, yanlış. Bunların müktesep hakkı. Bir defa mutlaka verilmesi lazım. Bunun bütçeye çok bir yükü olmaz. Popülizm harcama yapmak yerine, bunların hakkını ver, daha çok popülizm harcama olur. Daha çok, imkan sağlarsın. Daha çok taraftar sağlarsın. Onun için bu haksız el koyma ortadan kalkması lazım. Bu işin düzelmesi lazım. Bu, emeklilikte yaşa takılanların gasp edilen haklarının verilmesi lazım."

ulusal.com.tr

ulusal kanal Emeklilikte yaşa takılanlar eyt 3600 ek gösterge umut tezerer Esfender Korkmaz