Halk PKK'ya hendek kazdırmadı

"Terör örgütü PKK'nın tehdit ve baskıyla sindirmek istediği Kürt kökenli vatandaşlar; Van, Bitlis, Siirt, Batman ve Mardin Kızıltepe'de PKK'ya barikat kazdırmadı." Uzun süredir Doğu ve Güneydoğu illerinde incelemelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan bölgedeki izlenimlerini işte bu sözlerle anlattı. Bölge halkıyla konuşan Mercan, vatandaşların çok sayıda ilde PKK'nın yapılanmasına izin vermediğini söyledi.

Halk PKK'ya hendek kazdırmadı

"Terör örgütü PKK'nın tehdit ve baskıyla sindirmek istediği kürt kökenli vatandaşlar; Van, Bitlis, Siirt, Batman ve Mardin Kızıltepe'de PKK'ya barikat kazdırmadı."Uzun süredir Doğu ve Güneydoğu illerinde incelemelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan bölgedeki izlenimlerini işte bu sözlerle anlattı. Bölge halkıyla konuşan Mercan, vatandaşların çok sayıda ilde PKK'nın yapılanmasına izin vermediğini söyledi.

Barikatlar, hendekler, bombalı tuzaklar...Delik deşik edilen evler, kazılan tüneller ve sonucunda göç etmek zorunda kalan vatandaşlar...

TSK'nın başarılı operasyonları sürerken, halk PKK'nın gerçek yüzünü gördü ve PKK'ya tepki koydu.

Uzun süredir çatışmaların yaşandığı bölgelerde kalan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan, gelinen süreci Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Mercan, Mardin Kızıltepe'de halkın PKK'ya nasıl geçit vermediğini anlattı.

Sur, Cizre, Silopi, Derik, Nusaybin'de halkın mağdur olması, evlerinden ayrılması, diğer bölgelerdeki halkın gerçekleri görmesini sağladı. PKK'nın hain planları vatandaş tarafındna ihbar edildi.

Halk Van'da PKK'nın hendek kazmasına huzuru bozmasına izin vermedi.

Yine birçok ilde halk PKK'ya engel oldu.

Vatandaşın ortak isteği PKK'nın silah bırakması.

Halkın PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den uzaklaştığı belirten Mercan, Vatan Partisi'nin çözümlerini anlattı.

ulusalkanal.com.tr

pkk vatan partisi kürt vatandaşlar