ABD felaket düzenine geçti

ABD felaket düzenine geçti. Ülke tarihinde ilk kez 50 eyalette “felaket düzeni” yürürlüğe girdi. Vak’a sayının 600 bine yaklaştığı ülkede an itibarıyla 22 bin 108 kişi hayatını kaybetti. Her gün Başkan Donald Trump basın toplantılarına katılan Dr. Anthony Fauci, “önlemler zamanında alınsaydı daha fazla hayat kurtarılabilirdi” dedi.

ABD felaket düzenine geçti

Vaka ve ölü sayısıyla makası açan Amerika Birleşik Devletleri felaket düzenine geçti. ABD Başkanı Donald Trump’ın Wyoming eyaletinde de felaket ilan etti. Bu kararla ülke tarihinde ilk kez 50 eyalette aynı anda felaket düzeninin yürürlüğe girdiği açıklandı.

Ülkedeki vak’a sayısı 600 bine doğru ilerlerken, ölenlerin sayısı 22 bini aştı. New York 182 bin vaka sayısı ile dünyadaki bütün ülkeleri geride bıraktı.

Amerikalıların en çok güvendiği Dr. Anthony Fauci CNN’e çıktı ve “önlemler zamanında alınsaydı daha fazla hayat kurtarılabilirdi” dedi. Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü üyesi olan Dr. Fauci, Trump’ı salgına karşı daha kesin önlemler alması konusunda uyardıklarını ancak tavsiyeleri geri çevirdiğini kaydetti.

Hemen hemen her gün sağlık çalışanlarının protesto gösterisi yaptığı ülkede bu kez Amerikalılar sokağa çıktı. New York’ta vatandaşlar sağlık çalışanlarına ve itfaiyecilere destek verdi. Tencere, tava ve alkışlarla desteklerini gösteren New Yorklular’ın sosyal mesafeyi korumadı.

43 eyalette Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan 6 bin 479 hasta kaydı üzerinden bir istatistik çalışması yapıldı. 45 ile 65 yaş arası hastaneye kaldırılan 10 kişiden birinin öldüğü tespit edildi.

55 ila 64 yaş aralığındakiler yüzde 21 ile en fazla hastaneye kaldırılan grup oldu. Bu grubu, yüzde 20 ile 65-74, yüzde 19 ile 20-44, yüzde 15 ile 45-54 ve 75-84 yaş aralığı takip etti. Araştırmada 20 yaş altındaki kişilerin ise yüzde 2 ile en az hastaneye yatırılan grup olduğu saptandı.

Bu arada tartışmaların odağındaki Theodore Roosevelt uçak gemisinde 103 askerde daha Korona virüsü tespit edildiği açıklandı. Böylece uçak gemisinde Korona vaka sayısı 550’ye yükselmiş oldu.

ulusal.com.tr

abd donald trump koronavirüs