PKK, Türk F-16'larına karşı ABD'den bu füzeyi istedi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'de düzenlediği operasyonlarda, PKK'nın gizli depoları vuruldu. Bu depolarda ABD'nin PYD'ye verdiği, oradan da PKK'ya ulaştırılan mühimmatın saklandığı belirlendi.

PKK, Türk F-16'larına karşı ABD'den bu füzeyi istedi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e düzenlediği hava bombardımanında PKK'nın gizli depoları da vuruldu. Bu depolarda ABD'nin PYD'ye verdiği mühimmatın gizlendiği saptandı.

Operasyonlarda vurulacak hedefler, insansız hava uçaklarından alınan görüntü, yerel istihbarat ve özel kuvvetlerin Kandil'e sızmasıyla tespit edilmiş, ardından TSK'nın bombardımanı başlamıştı. Vurulan hedefler arasında gizli depolar da bulunuyordu. Bombardımanda vurulan gizli bir deponun çevresinde 3 ayrı patlama daha yaşandı. Bu patlamaların, gizli depoya tünellerle bağlanan 3 yeni depodan kaynaklandığı ifade edildi.

Anti-tank mayını, roketatar, otomatik tüfek ve uçaksavarların gizlendiği depolarda ABD'nin PYD'ye verdiği mühimmatların saklandığı belirtildi.

ABD'nin Suriye'ye havadan attığı 50 ton askeri yardımın da PYD'ye gittiği öğrenilmişti. Ancak PYD bununla yetinmedi.

PKK'nın, PYD üzerinden ulaştırılmak üzere ABD'den stinger füzesi istediği öğrenildi. Stinger füzeleri omuzdan havaya doğru fırlatılıyor. Kullanımı oldukça kolay ve taşınabilir olan füzelerle PKK'nın Türk F-16'ları ve İnsansız Hava Araçları'nı vurmayı planladığı belirtildi. Bu füzelerin PKK'nın elinde olup olmadığı merak konusu.

ulusalkanal.com.tr

pkk