Kayseri'de büyük birleşme!

Türkiye Gençlik Birliği Kayseri’de coşkulu bir 29 Ekim Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe toplumun çeşitli kesimlerinden çok sayıda katılım olduğu gözlemlendi.

Kayseri'de büyük birleşme!

Türkiye Gençlik Birliği Kayseri’de coşkulu bir 29 Ekim Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe toplumun çeşitli kesimlerinden çok sayıda katılım olduğu gözlemlendi.

Yürüyüşten önce Mustafa Kemal Atatürk’ün halkın arasında sulu boya portesi çizildi. Çizilen porte kortejin en önünde Türk Bayrağı ile beraber taşındı. Büyük bir kalabalıkla Forum Kayseri önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kortej “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Bayrak yürekte Atatürk bilinçte”sloganları attılar.

TGB ve Ülkücüler Omuz Omuza

Yürüyüşün en dikkat çekici ayrıntısı Bozkurt işareti ve sloganlarla gelerek korteje katılan ülkücü gençler ve Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri ile TGB’lilerin birlikte yürümeleriydi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan açıklamalardan sonra Kartal Şehitliği’ne yürüyen kortej şehitlere vatanın bütünlüğüne sahip çıkacaklarına dair söz verdiler.

Türk Milleti’nin Sözü

Cumhuriyet Meydanında TGB İl Başkanı Aykutalp Avşar tarafından yapılan basın açıklamasında birlik vurgusu vardı: “Türkiye'nin diğer illerinde 29 Ekim için çalışma yürütürken PKK'nın saldırılarıyla karşılaştık. Birçok üniversitede küfürle, bıçakla TGB'ye saldırmaya kalktılar. Bizse kalemlerimizle cevap verdik. Bugün de o bölücülere en güzel cevabı yine meydanlardan veriyoruz. Türkiye'yi bölmeye kalkanlar, etnik kimlik üzerinden Türk Milleti'ni ayrıştırmaya çalışanlar, ellerinde silahlarla vatanın bütünlüğüne kasıt besleyenler bu meydanda toplanan Mustafa Kemallerin ayakları altında ezilecek. Bölgedeki terör örgütlerini de, onlara arka çıkan kirli fikirleri de Ortadoğu'nun o kanla bezenmiş kutsal topraklarına gömeceğiz! Ağrı Dağı'nın volkanında kavuracağız PKK'yı! Bu da devrimcilerin, milliyetçilerin, Türk Milleti'nin sözü olsun. “

“YERE BATSIN İDEOLOJİLERİNİZ”

Bir konuşma yapan Aydınlık yazarı Oktay Yıldırım da şöyle dedi: “Bu ülkenin dağlarında gezdim, hastanelerinde yattım, hapishanelerinde dolaştım ve şimdi buradan sesleniyorum: Eğer bizi Yüksekova sokaklarındaki kaldırım taşları arasına sızan o Mehmetçiklerin kanları birleştiremiyorsa, gönderlerinden indirilen bayraklarımız birleştiremiyorsa, bu büyük birleşmenin önündeki engel, ideolojilerinizse, önderleriniz ya da ağa babalarınızsa… Yerin dibine batsın hepsi. Türk milletini bölenler, yazar kılıklı, gazeteci, akademisyen ya da parti başkanı kılıklı işbirlikçilerdir. Birazımıza, sen sağcısın, birazımıza sen solcusun, birazımıza sen Alevi ya da Sünnisin diyerek bir araya gelmemizi engelliyorlar. Ve biz onların sözlerini dinleyerek evlerimizde oturmayacağız. Varlığım Türk varlığına armağan olsun”

CHP PROVOKASYON YAPTI

Bu arada alanda bulunan CHP ses aracı, yapılan basın açıklamasını bastırmak için hoparlörlerini sonuna kadar açarak müzik yayını yaptı. Polisin müdahalesiyle susturulan CHP’lilerin yürüyüşü sabote etmesi engellendi.

ulusalkanal.com.tr

aydınlık kayseri 29 ekim Mustafa emal atatürk oktay yıldırım