Mısır'dan çarpıcı açıklama

Mısır; AKP Hükümeti ve Katar'ı Hamas'a baskı yaparak ateşkesi sabote etmekle suçladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'ın suçlamasını "saçma" buldu. Başbakan Erdoğan da Mısır'ı hedef tahtasına oturttu. "Ateşkeste asıl taraf Mısır değil, Hamas'tır" diyen Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Si Si'yi İsrail'in talimatlarını uygulamakla suçladı.

Mısır'dan çarpıcı açıklama

Türkiye-Mısır ilişkileri bir kez daha gerildi. Gerilimin nedeni Mısır'ın arabuluculuğunda başlayan ancak başarıya ulaşamayan ateşkes planı oldu.

Mısır, Türkiye'yi ateşkes görüşmelerini sabote etmekle suçladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Filistin-İsrail ateşkesinin sağlanamamasından AKP Hükümeti, Katar ve Hamas'ı sorumlu tuttu, "Katar ve AKP Hamas'a baskı uyguladı. Eğer Hamas ateşkesi kabul etseydi, şu an en az 40 Filistinlinin hayatını kurtarırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, suçlamaların saçma olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan ise Mısır'ı hedef tahtasına oturttu. "Burda taraf Mısır değil, Hamas'tır" diyen Erdoğan ateşkesin yanlış olduğunu savundu.

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Si Si'yi İsrail'in talimatıyla sınır kapısını kapatmakla suçladı.

İddiaların odak noktasındaki Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin iki gün önce yaptıkları görüşme dikkat çekti. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmeye, Dışişleri Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, MİT Müsteşarı ile Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı da katılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

mısır açıklama