Kıbrıs Müzakereleri devam ediyor

İsviçre'nin Mont Pelerin kentinde 7 Kasım'da başlayan Kıbrıs Müzakereleri devam ediyor. Zirvede bugün, "Toprak Paylaşımı" başlığı masaya yatırılacak. AB ile İlişkiler, Ekonomi ve Güç Paylaşımı başlıklarının görüşüldüğü müzakerelerde Mülkiyet konusunda tarafların yakınlaşma sağladığı belirtiliyor

Kıbrıs Müzakereleri devam ediyor

7 Kasım'da İsviçre'nin Mont Pelerin kentinde başlayan Kıbrıs Müzakereleri bugün 3'üncü gününde.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un ev sahipliğinde yürütülen müzakerelere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis katılıyor.

Taraflar bugün, "Toprak Paylaşımı" konusunu masaya yatıracak. Federal yapı kurulması kararı alındığı takdirde kurucu devlet sınırlarıyla ilgili toprak düzenlemesinin kriterleri görüşülecek. Kriterlerde uzlaşma sağlanması durumunda da masaya harita gelecek.

İsviçre'deki toplantıların son günü olan 11 Kasım'da, müzakerelere son şeklini vermek için 5'li konferansın tarihi belirlenecek. 5'li konferansa Rum ve Türk tarafının yanı sıra, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere katılacak. 5'li konferans tarihinin belirlenmemesi durumunda ise BM tarafından liderlere yazılı olarak iletilen mutabakat bozulacak ve müzakere süreci ilerleyemeyecek.

Zirvenin ilk iki gününde ise Mülkiyet, Avrupa Birliği ile İlişkiler, Ekonomi, Yönetim ve Güç Paylaşımı konuları ele alındı.

Anadolu Ajansına göre taraflar arasında, Mülkiyet başlığında kısmi yakınlaşma oldu.

ulusalkanal.com.tr