Rusya, NATO'nun olmayan tehditlerle uğraştığı görüşünde

Varşova’da yapılan NATO zirvesinde müttefikler Suriye konusunda görüş ayrılıklarına düştü. NATO, Türkiye'nin güvenliği için hayati öneme sahip bölgede konseptini “İstikrarı yansıtmak” olarak belirledi.

Rusya, NATO'nun olmayan tehditlerle uğraştığı görüşünde

Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen NATO zirvesinde, müttefik üyeleri arasında Türkiye’nin güvenliği açısından büyük öneme sahip güney kanadı konusunda fikir ayrılığı yaşandı.

NATO'da yaşanan fikir ayrlılığı, caydırıcı önlemlerin alınmasının önüne geçerek IŞİD'e karşı AWACS erken uyarı uçaklarının görevlendirilmesi ve bölge ülkelerinin güvenlik güçlerinin eğitimine destek verilmesi kararlaştırdı.

Zirve öncesi NATO'nun Türkiye’nin Suriye sınırının güçlendirmesi beklenirken fikir ayrılığı nedeniyle konuyla ilgili karar alınamadı. Bölge için "İstikrarı yansıtmak” konsepti belirlendi.

NATO'nun tehdit algısının farklı unsurlar içermesi, müttefikler arasında hangi tehdidin öncelikli olduğu ve NATO'nun üstleneceği rol konularında mutabakat sağlanamaması güney kanadı için caydırıcılık hamlelerini engelliyor.

Rusya da NATO'nun Doğu Avrupa'ya 4 bin asker yerleştirme kararını eleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Maria Zaharova, NATO'yu Avrupa’da barışı ve istikrarı korumak yerine, var olmayan bir Doğu tehdidi üzerinde yoğunlaşmakla suçladı.

ulusalkanal.com.tr