Vize yasağı yine engellendi

Amerika başkanı Donald Trump'ın vize yasağı yine uygulamaya giremedi. Yasağı bu kez de Hawaii Eyaletinden bir yargıç askıya aldı. Amerika Başkanı ise askıya alma kararına ateş püskürdü.

Amerika Başkanı Donald Trump'ın vize kararnamesi bu kez de uygulanamadı. Yasağın başlamasına saatler kala Hawaii Bölge Yargıcı Derrick K. Watson yasağın uygulanmasını ülke çapında askıya aldı.

Tennessee eyaletinde destekçilerinin düzenlediği mitinge katılan Trump ise bu kararı eleştirerek "sınırını aşan beklenmedik bir yargı kararı" ifadesiyle tepkisini gösterdi.

Kararın üzücü ve kötü bir haber olduğunu söyleyen Trump, "Kazanacağız ve vatandaşlarımızı güvende tutacağız. Tehlike açıktır, yasa açıktır, başkanlık kararına olan ihtiyaç da ortadadır" dedi.

Yeni kararname, Sudan, Somali, Yemen, Libya, Suriye ve İran olmak üzere 6 Müslüman ülke vatandaşlarına 90 gün boyunca vize verilmemesini, ABD mülteci programlarının 120 günlüğüne askıya alınmasını ve ülkeye kabul edilecek mülteci kotasının 2017 yılı için 110 binden 50 bine düşürülmesini öngörüyordu.

donald trump vize yasağı