İspanya'da Rıfat Esad'ın malvarlığına el kondu

İspanya Yüksek Mahkemesi Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı olan amcası Rıfat Esad'ın İspanya'daki malvarlığına el koyarak hakkında kara para aklama iddiası ile soruşturma başlattı. Geçen yıl da Rıfat Esad ve ailesinin Fransa'da bulunan malvarlığına "kamu fonlarını kötüye kullanmak" ve "para aklamak" suçlarından el konmuştu. Ağabeyi Hafız Esad'a başarısız bir darbe girişiminde bulunan Rıfat Esad'ın Suriye'ye girmesi yasak.

İspanya'da Rıfat Esad'ın malvarlığına el kondu

İspanya'da Yüksek Mahkeme Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın amcası Rıfat Esad ile ilgili kara para aklama iddiası ile soruşturma başlattı. Banus ve Marbella kentlerinde kara para aklandığına yönelik iddialar nedeniyle 15 adreste arama yapıldı. Rıfat Esad ile bağlantısı olan 16 kişiye ait 76 banka hesabına ve ailesinin İspanya'daki tüm mal varlığına tedbir amaçlı el konuldu.

Geçen yıl da Rıfat Esad'ın Fransa'daki malvarlığına "Suriye devletine ait kamu fonlarını zimmetine geçirmek" ve "para aklamak" suçlarından el konmuştu. Rıfat Esad'ın eşi ve 6 çocuğundan oluşan ailesinin İspanya'daki mallarının toplam değeri 700 milyon avroyu buluyor.

78 yaşındaki Rıfat Esad, ağabeyi Hafız Esad'a karşı yaptığı başarısız darbe girişimi nedeniyle sürgüne gönderilmişti. Rıfat Esad'ın Suriye topraklarına girmesi yasak. Rıfat Esad, geçen yıl da yeğeni Beşar Esad'ın iktidarı kendiliğinden bırakması gerektiğini söylemişti.

Rıfat Esad'ın İspanya'daki malvarlığına el konması ile ilgili haber Türkiye'deki bazı medya organları tarafından "Beşar Esad'ın İspanya'daki malvarlığına el kondu" şeklinde çarpıtılarak duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

İspanya beşar esad Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Hafız Esad