Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl kayısı yüzleri güldürdü
Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl kayısı yüzleri güldürdü. Rekoltenin 130 bin tona çıkması istidamı ve ihracatı arttırdı. Üretici altın yılını yaşadı
Türkiye'nin kayısı ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan Mut!ta bu yıl üretici altın yılını yaşıyor.
2014 yılında üretilen 80 bin ton kayısının 25 tonu ihraç edilirken, bu yıl rekolte 130 bin tonu buldu. 50 bin ton kayısı ihraç edildi.
Geçen yıllara oranla büyük bir canlılık olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Mut kayısısının dünya da bir marka haline geldiğini söyledi.
Kayısı'nın Mut’ta iş alanı da sağladığını vurgulayan Acar, "herkes kendi payını alıyor" dedi.
Mut Kayısısı daha çok Romanya, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine yapılan ihracat ediliyor.