Kılıçdaroğlu ve 2 CHP'li ile HDP'li vekil hakkında fezleke

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP'li isimlerin de olduğu 5 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı. Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekenin gerekçesi; Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "Çete" demesi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkındaki fezlekenin gerekçesi ise "SİHA'ların sivilleri öldürdüğü" iddiası.

Kılıçdaroğlu ve 2 CHP'li ile HDP'li vekil hakkında fezleke

3 CHP'li ve 2 HDP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlandı... O isimler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu hakkında bu sözlerden dolayı fezleke hazırladı. Konuşmanın tarihi 12 Eylül 2017.

"Mahkemeye verdiler nasıl çete dersin diye. Gayet basit.."

Hakkında fezleke hazırlanan bir diğer isim ise CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu oldu. Savcılık, Tanrıkulu'nun fezlekesinin gerekçesinin de bu sözler olduğunu belirtti.

"Tale Köyünde 4 sivilin silahlı insansız hava aracı tarafından bombalandığıydı."

Hakkında fezleke hazırlanan üçüncü CHP'li ise Grup Başkanvekili Özgür Özel... Fezlekenin gerekçesi "Meclis personelinin bilgisayar kasasını birim kapısını kırmak suretiyle yerinden sökerek genel kurul salonunda teşhir etmesi" olarak gösterildi.

Bir fezleke de "Kürt var ama siyaseti yasak, siyasetçisi yasak" diye sosyal medyadan paylaşım yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında yazıldı.

Adalet Bakanlığına gönderilen fezlekelerden sonuncu ise PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a ait.

ulusal.com.tr

chp kemal kılıçdaroğlu