'Tehditlere cevabımız görüntülerdir'

PKK tehdit etti, İşçi Partisi Öcalan'ın yeni görüntülerini yayınlayarak yanıt verdi. İki yeni görüntü açıklayan Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel, "tehditlere boyun eğmeyeceğimizi en iyi PKK'nın ağababaları bilir." dedi. Yücel, Kürt yurttaşları Öcalan'ın İmralı'daki sorgu görüntülerini izlemeye ve tartışmaya çağırdı.

'Tehditlere cevabımız görüntülerdir'

İşçi Partisi Abdullah Öcalanlı açılımı bitiren İmralı'daki sorgu görüntülerini açıklamaya devam etti.

2 yeni görüntü daha kamuoyu ile paylaşıldı. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel, PKK ve KCK'nın tehditlerine yanıt verdi, "tehditlerle geri adım atmayız" dedi.

İlker Yücel, PKK ve KCK yöneticilerinin korktularının nedeni sordu ve "Öcalan'ın görüntülerinin Diyarbakır panolarında yayınlanmasını" önerdi.

"Öcalan'ın bu ifadelerini gizlemek ahlaksızlıktır." diyen Yücel, Kürt halkını görüntüleri izlemeye çağırdı. Yücel, görüntüleri neden açıkladıları sorusuna daha yanıt verdi.

Basın mensuplarına izletilen görüntülerde Öcalan'ın Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile ilgili açıklamaları yer aldı.

Öcalan'ın açıklamalarında Barzani ve Talabani hakkında ağır ifadeler kullanması dikkat çekti.

Dikilen "Şeyh Sait heykelleri üzerlerine devrilmek üzeredir" diyen Yücel Kürt yurttaşlara seslendi.

İlker Yücel, emperyalizme karşı birlikte verilen mücaladeyi örnek gösterdi ve devrimlerin birleştirici rolüne dikkat çekti.

Milletleşme süreçlerini anlatan Yücel, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir" sözlerini hatırlattı.

İP. GN. BŞK. YRD. İLKER YÜCEL'İN BASIN AÇIKLAMASI paylaşan: ulusalkanalİlgili habere erişmek için görsele tıklayın

AKP işçi partisi aydınlık BDP kck