CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırı anlarını anlattı

Artvin'de CHP konvoyuna yönelik saldırı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırı anlarını anlattı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Ardanuş'taki belediye binamızın açılışı için gittik. Şavşat üzerinden Ardanuş'a gittik. Dar bir vadiden giderken araçlar durdu. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik güçleri çıktı ve bize dikkatli olmamız gerektiği uyarısı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı. Ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. Ne olduğunu merak ettik. PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra yanımızdan bir ambulans hızla geçti. Bir erin yaralandığı söylendi.

Koruma roket atarla bize saldırıda bulunabileceğini ve ona doğru ateş ettiğini söyledi. Bir zırhlı araç geldi. Geri döndük. Sizi Şavşat'a yakın bir yerde karayollarına götürmemiz gerekiyor dedi.

Beni ilk Efkan Ala Bey aradı. Her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan aradı. Selahattin Bey de aradı. Ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim dedi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

15 Temmuz sonrası suikast yapılabileceği konusunda beni uyarmışlardı

Oturduğum odada suikast ihtimaline karşı önlem amacıyla ışık açılmıyordu

Türkiye'nin refahı için benim bir bedel ödemem gerekiyorsa, ben hazırım

Türkiye'de teröre karşı herkes bir araya geldi, bu durum daha da kuvvetlenecek

BİZ OLSAYDIK, 3. KÖPRÜ YERİNE TÜP GEÇİT YAPARDIK

Biz olsaydık, tüp geçit yapardık, yerin altından yapardık. Bir değil iki tane tüp geçide ihtiyacımız var. Köprünün ismiyle ilgili tepkileri sayın Başbakan'a hatırlattığımda o zaman sayın Bahçeli'yi de beni de açılışa davet etti.

ulusalkanal.com.tr

kılıçdaroğlu