Necdet Özel istifa edecek mi? Milli Savunma Bakanı Yılmaz açıkladı

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in istifa edebileceği iddiası ortaya atıldı. İddiayı ortaya atan Vatan Gazetesi Ankara temsilcisi Murat Çelik, Orgeneral Özel'in zona hastası olduğunu ve YAŞ toplantısında istifa edebileceğini yazdı.

Necdet Özel istifa edecek mi? Milli Savunma Bakanı Yılmaz açıkladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in istifa edebileceği iddia edildi.

Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, bu iddiayı, "Özel, 30 Ağustos itibariyle emekliliğini isteyip görevinden ayrılabilir" sözleriyle duyurdu. Çelik, istifa iddiasının Ankara kulislerinde konuşulduğunu yazdı.

Özel'in zona hastalığı nedeniyle tedavi görmesi ve iki haftadır raporlu olması nedeniyle istifa edebileceği belirtildi. Zona hastalığının aşırı gerginlik ve yorgunluk kaynaklı olduğuna işaret edildi.

Kulislerde Özel'in istifasının önünü açacağı değerlendirilen bir diğer gelişme de "40 paralel paşa" haberi. Kum Şûrası'nda tasfiye kararlarının görüşülmesinin ardından haberin gündeme gelmesinin Şûra üyelerinde sıkıntıya yol açtığı öne sürülüyor.

Özel'in istifasına ilişkin üçüncü verinin ise bir gazeteye verdiği özel röportaj olduğu kaydediliyor. Özel , Balyoz tahliyelerinin hemen ardından verdiği bu röportajda, tepkilere karşı kendisini savunmuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığını açıkladı. Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in istifa edeceği yönündeki haberlere ise "istifa edeceği doğru değil" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr