O polisin ifadesi alınacak

İzmir "Askeri Casusluk" davasında Narin Korkmaz'ın babasının evinde yapılan arama öncesi, tek başına üst kata çıkarken görüntülenen polis Ali Bekar mahkeme karşısına çıkacak. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş'ın kumpası tespit ederek duruşmada izlettiği görüntüler davaya damgasını vurmuştu. Davanın tek dayanağı olan dijital verilerin de bilirkişi incelemesine gönderilmesine karar verildi.

O polisin ifadesi alınacak

İzmir "Askeri Casusluk" davasına bakan İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi kumpası ortaya koyacak kararlara imza attı.

Kumpasın tespit edildiği görüntülerde Narin Korkmaz'ın babasının evinde arama öncesi tek başına üst kata çıkarken kameraya yakalanan polis Ali Bekar mahkeme karşısına çıkacak.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş'ın 57'inci saniyeye dikkat çekerek duruşmada izlettiği görüntüler davanın seyrini değiştirdi.

Görüntülerde diğer herkes aşağı indirilirken polislerden Ali Bekar'ın elindekilerle tek başına üst kata çıktığı tespit edildi.

2 dakika boyunca yukarıda tek başına kalan polis Bekar, mahkeme huzurunda ifade verecek.

Davanın soruşturma aşamasında görev alan diğer polisler de mahkemenin gündemine girdi. İçişleri Bakanlığı'ndan; bu polisler hakkında bir soruşturma yapılıp yapılmadığının sorulması kararlaştırıldı. Dava kapsamındaki operasyonlarda görev alan çok polise dava açıldığı ve bazı polislerin meslekten çıkarıldığı biliniyor.

Davanın tek dayanağı olan dijital veriler de ileri gelen üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinde incelenecek. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitelerinden seçilecek bilirkişiler; dijital veriler üzerindeki sahtecilik izlerini araştıracak.

Milli Savunma Bakanlığı'nın davaya müdahil olma talebini kabul eden mahkeme, MİT'e iddia edildiği gibi bir casusluk örgütü hakkında bilgisi olup olmadığını da soracak.

Haber: Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr