Köy korucuları ve şehit ailelerinden çok sert açıklama: İnsanlıktan nasiplenmemişler

Köy korucuları ve şehit ailelerinden çok sert açıklama: İnsanlıktan nasiplenmemişler

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu yaptığı açıklamayla şehit olan köy korucusu Osman İnan ve ağır yaralanan Lezgi Yağız hakkında açıklama yaptı.

Konfederasyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Önceki gün Şırnak İli Silopi İlçesi çarşı merkezinde BTÖ mensupları tarafından açılan ateş sonucu aileleriyle bayram alış verişi yapan Emekli Köy Korucumuz ve aynı zamanda Köy Muhtarı olan 57 yaşındaki 9 çocuk babası Osman İNAN olay yerinde Şehit olmuş, 32 yaşında 6 çocuk babası olan Köy Korucumuz ve aynı anda muhtar olan Lezgi YAĞIZ ağır yaralanmıştır. Mübarek Kurban bayramı arifesinde Kahraman Köy Korucularımıza kurşun sıkma gafletinde bulunan BTÖ mensuplarını, onlara yardım yataklık yapanları onlara siyasi destek verenleri nefret ve şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

İNSANLIKTAN NASİPLENMEMİŞLER ……

İçinde bulunduğumuz Kurban Bayramı arifesinde eşleri ve çocukları ile bayram alış verişine çıkan korucularımıza ateş açan bu hain ve alçak zihniyet insanlıktan nasiplenmemiş olduklarını bu hain saldırıyı gerçekleştirerek bir kez daha göstermişlerdir. Bu hainlerin gözleri kararmış, korucularımızın ailelerinin çocuklarının gözü önünde onlara kurşun sıkacak kadar vahşileşmişlerdir. Bunların İsrail’de Sokak ortasında Filistinli çocuklara kurşun sıkan İsrail askerleri ile hiçbir farkları yoktur. Bunlar insanlıktan ve vicdandan yoksun kalmışlardır. İnsan olan Vicdan sahibi olan hiçbir kimse sebebi ne olursa olsun eşi ve çocukları önünde kurşun sıkma gafletinde bulunmaz.

KORUCU ALIMI BUNLARI RAHATSIZ ETMİŞTİR….

İçişleri Bakanımız Sayın Selami ALTINOK’UN iki gün önce beş bin korucu alımı yapılacak açıklaması sonrası bu saldırının yapılması o bölgelerde korucu olmak isteyen kişilere verilmek istenen bir mesajdır. Bu saldırı ile korucular dolaylı olarak tehdit edilmek istenmiştir. PKK Terör örgütü bunu çok iyi bilmelidir ki hiçbir baskı hiçbir tehdit bizi vatanımızı bayrağımızı ve ezanımızı savunmaktan alıkoymayacaktır. Bizler camiamızdan 1662 Şehit binlerce Gazi vermiş kahraman bir camiayız. Bu tür tehdit ve şantajlara asla boyun eğmeyeceğiz. Bu haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlı olacağız.

KORUCULARIMIZ ŞEHİR MERKEZLERİNDE SAVUNMASIZ KALIYOR…

Görev silahımız olan uzun namlulu Kaleşnikof marka silahımızı Şehir ve İlçe merkezlerine kanunen götüremiyoruz. Korucu camiası olarak kısa namlulu silah almak istediğimizde 5 yıl için 3500 TL harç parası vermek zorunda kalıyoruz. Korucu camiası olarak bu harç parasını ödeyecek maddi imkânımız bulunmadığından kısa namlulu silah alamıyoruz. Bu sebepten dolayı çarşı ve şehir merkezlerinde savunmasız kalıyoruz. Çözüm sürecinde 14 arkadaşımız çarşı ve şehir merkezlerinde PKK Terör örgütü tarafından Şehir veya İlçe merkezlerinde şehit edilmiştir. Sayın Başbakanımız ile 24 Ağustosta korucu temsilcileri olarak yaptığımız görüşmede bu hususu dile getirmiştik. Bu konuda 6136 sayılı Ateşli silahlar kanununda değişiklik gerekmektedir. T.B.M.M. kapalı olduğundan söz konusu Kanun yasalaşıncaya kadar bu harç parasının İl Valiliklerince ödenmesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından Valilere talimat verilmiştir. Fakat bu talimatlar henüz korucularımıza duyurulmamıştır. Söz konusu talimatın yerine getirilmesi en büyük beklentimizdir. Çünkü korucularımız çarşı merkezlerinde savunmasız kaldıkları için göz göre göre şehit olmaktadırlar.

ulusalkanal.com.tr